Techniek met speelgoed uit vervlogen tijden

Over mij

Mijn naam is Lambert van der Veeken geboren in 1952 en opgegroeid in het agrarisch loonbedrijf van mijn ouders. Tijdens mijn kinderjaren was er voor mij maar één grote hobby en dat was Meccano. Na de lagere school toen ik wat meer in het bedrijf kon gaan helpen met de echte machines is de passie voor mechanische techniek ontstaan. Meccano kwam daarmee wel op de tweede plaats maar is nooit echt uit mijn gedachte verdwenen.   

In 1979 heb ik samen met mijn vrouw het bedrijf overgenomen en in 1980 zijn we getrouwd. Twee jaar later na de geboorte van ons eerste kind besloot ik om niet altijd maar met mijn werk bezig te zijn. Mijn vrouw kwam toen op het brilliante idee om in de woonkamer een vast plekje in te richten waar ik kon sleutelen met Meccano. Een uitstekende combinatie van werk / hobby en privé.

Omdat ik in dat jaar ook te horen kreeg dat Meccano failliet was ondernam ik alles om datgene wat er nog in de winkels lag in handen te krijgen.  Dat was een dusdanige hoeveelheid dat ik voor mezelf besloot om vanaf dat moment machines en werktuigen te gaan bouwen waar ik zelf mee werkte en deze niet meer te démonteren.  Het draaide toen met name om een hele vloot landbouwmachines. 

Eind jaren tachtig moesten we concluderen dat er door allerlei ontwikkelingen in ons werkgebied geen bestaansrecht meer overbleef voor ons agrarisch loonbedrijf.  We hebben toen gezocht naar andere mogelijkheden en na een zware vergunningsprocedure konden we in 1996  ons bedrijf omschakelen naar een bedrijf voor cultuurtechnische werkzaamheden en daarnaast een bedrijf voor het verwerken van groen- en tuinafval tot natuurcompost. Naast het aanpassen van het echte machinepark was er ook weer volop ruimte voor het bouwen van miniaturen met Meccano. 

Na ±  37 jaren ondernemen, verzamelen, nadenken, bouwen, onderhoud en tentoonstellen staat de teller op ongeveer 90 machines / werktuigen en toebehoren voor een nog bredere sector.  

Naast de passie voor mechanische techniek heb ik tijdens het uitvoeren van cultuurtechnische werkzaamheden een passie ontwikkeld voor natuurlijke processen zoals composteren & bodemverbeteren.

Het specifieke hiervan is dat ik met behulp van de Meccano machines de verschillende technieken en natuurlijke processen beter onder de aandacht kan brengen.  Hiermee heb ik niet alleen een unieke verzameling in handen , maar eveneens een zeer uniek leermiddel.

Meccano Expo

Vliertwijksestraat 49
5244 NH Rosmalen (N-BR)

E-mail

lambert@vanderveekenrosmalen.nl

M  +31 (0) 6 22 52 02 44

Openingstijden

 

Like  Meccano Meester